Az iskolába történő jelentkezés menete

A felvételi folyamatának célja a gyermekek egyéniségének feltárása.
Első lépésben ehhez az Önök segítségét kérjük! A jelentkezési lapon található szempontok szerint fogalmazzák meg felvételi kérelműket.
Átgondolt válaszaikkal gyermekük teljesebb megismerését segítik, ezért tegyék ezt árnyalt, szemléletes módon!
Kérjük, hogy kézzel írott gondolataikhoz mellékeljék:
* gyermekük néhány rajzát,
* egy egészalakos (fél évnél nem régebbi) fényképet róla,
* illetve az óvoda által kiállított iskolaérettségi szakvéleményt.

A jelentkezést leadhatják személyesen az előadás-sorozatok egyikén vagy eljuttathatják hozzánk legkésőbb március 15-ig postára adva a következő címre: Kisgöncöl Waldorf Iskola 2071, Páty, Pf.82.

A felvételi folyamatának következő lépése a személyes találkozás a szülőkkel és a gyermekkel, egyéni és csoportos alkalmon egyaránt, melyekre április elején előre egyeztetett időpontokban kerül sor. Ennek célja egymás kölcsönös megismerése, a szülőkben még felmerülő pedagógiai kérdések megbeszélése és az, hogy a szülők az iskola szervezeti működéséről is képet kapjanak. Fontosnak tartjuk, hogy a találkozásokra mindkét szülő vagy gondviselő eljöjjön.
A családokat a felvételi lezárása után néhány héten belül értesítjük a felvételi eredményéről.
Terveink szerint a leendő elsősöknek tavasztól szervezünk olyan alkalmakat, ahol a gyerekek és a családok is megismerhetik egymást, hogy a szeptemberi iskolakezdés egy várt és zökkenőmentes átmenet lehessen az óvodai életből az iskolába.

Jelentkezési lap letöltése