9. Hírlevél

A Kisgöncöl Waldorf Iskola 9. hírlevele

Eltelt az első hónap gyermekeinknek az iskolában, mely elsősorban az összeszokásról szólt. De mára már komoly munka folyik. A formarajz epocha után most már harmadik hete írás epochájuk van, melyben Bendegúz meséjén keresztül együtt próbálják megtalálni a betűkirályt.

A zeneórán különböző terméseket szólaltatnak meg, és már alig várják, hogy igazi hangszert kapjanak. Készül már az is, a szülők faragják nagy lelkesen a gyerekek hárfáját. Kemény munka, de igazi öröm látni, hogyan lesz egy egyszerű cseresznyefából hárfa.

Kézimunkaórán elkészültek az első gyapjúképek, most pedig verseny folyik, kinek a körmöcskéje a leghosszabb. Készül belőle egy igazi gyapjúszőnyeg, hogy a meseréten ne fázzon a lábacskájuk.

Nagyon várják gyermekeink a péntekeket is, amikor kirándulni mennek a közeli erdőbe. És különösen nagy élmény volt számukra a múlt heti szüret, ahol a Nyakas pincészetnek köszönhetően saját maguk leszüretelhették kis vödröcskéikbe a szőlőt, majd az iskolába visszatérve ledarálták és lepréselték azt. Egész héten finom mustot ihattak belőle.

Ha kedvet kaptatok, ezen a héten pénteken bárki betekinthet iskolánk életébe, gyermekeink munkáiba. Megnézhetitek a gyönyörű epocha füzeteket, a készülő hárfát, és bármit, amire kíváncsiak vagytok.
Találkozhattok osztálytanítónkkal, Nóri nénivel, és feltehetitek neki pedagógiai kérdéseiteket.

E héten, péntek délután 17 órakor találkozunk Klári nénivel, aki arról fog mesélni nekünk, milyenek voltak a játékok régen, hogyan fejlesztették azok az akkori gyermekek kreativitását, mennyire megvolt akkor még a kapcsolat a természettel, hány szabadtéri játékokat tudtak az akkori gyermekek. És hányat tudnak ma? És milyen játékok veszik őket körül? És mennyit játszanak a szabadban? Egyáltalán milyen a jó játék?
Ehhez hasonló kérdésekről szeretnénk beszélgetni veletek. Hozzatok bármilyen játékot, és beszélgessünk róla, milyen, miért jó vagy sem?
Várunk benneteket szeretettel!

Címünk: Tök, Kútvölgy tér 14, - a művelődési ház és a református templom szomszédságában.

Kisgöncöl